Elke dag op het hoogste niveau produceren

Management sluit ogen voor problemen in het productieproces

Het gaat niet goed in het bedrijf waar Hans werkt als procestechnoloog. Leidinggevenden van Productie en R&D lijken vastgeroest en negeren verbetervoorstellen en noodkreten vanuit de eigen organisatie. Hans overweegt op te stappen en benadert mij voor advies.

Hij weet wat er aan de hand is en zijn ideeën kunnen het verschil maken, maar heeft medestanders nodig. Frits, de manager QA, is van een nieuwe lichting en staat open voor nieuwe inzichten. We denken dat via hem resultaat te boeken valt. Hans moet daarvoor wel leren om voor zichzelf op te komen, ondersteund door sprekende feiten en argumenten.

Hij blokkeert op cruciale momenten. We gaan met stappen terug in de tijd en kijken naar eerdere momenten, tot in zijn jeugd. Wat voor hulpbronnen zouden hem helpen in dit soort situaties? Beschikt hij hierover en wanneer zette hij ze in? Kent hij andere mensen die over zo’n hulpbron beschikken? Deze hulpbron gaan we verankeren.

Ik leer Hans om voor zichzelf op te komen, om door te pakken. Hij verzamelt alle feiten en ik coach hem in het voeren van het gesprek. Vol zelfvertrouwen gaat hij het gesprek in en blijkt succesvol.

Hierna help ik Hans collega’s te mobiliseren om samen te kijken welke punten in de organisatie aandacht nodig hebben. Ik leer hem te communiceren op het niveau van de normen en waarden van het bedrijf. Oprecht, helder en op basis van feiten. Hans is niet gevlucht, maar boekt resultaten.

In veel organisaties bestaat of ontstaat er een kloof tussen het management en de werkvloer. Mogelijk ook bij u. Het is belangrijk om de gehele organisatie te betrekken bij de processen en resultaten. Wij realiseren ons dat als geen ander en zorgen dat op de juiste plek in de organisatie de juiste verantwoordelijkheid wordt neergelegd.

Fons

Geschreven door:

Fons Hoekx

Voor onze klanten realiseerden wij onder meer:

  • OEE van complexe assemblagelijn van 36% naar 45% binnen 3 maanden
  • 25% toename OEE volledige fabriek in 5 jaar
  • Vervanging complexe productielijn binnen 2 weken
  • 60% reductie schoonmaaktijd
  • Aanpassing procesautomatisering aan nieuw ERP systeem zonder productiestilstand
  • Fabriek klaar voor de hygiëne-eisen van het volgende decennium

img-zijbalk-linkedin

Volg onze blogs en updates via LinkedIn.